Architecten aannemers

Design met flexibiliteit

SPT's Econex bouwsystemen kunnen worden toegepast in vrijwel iedere stijl, ontwerp en constructie van heel traditioneel tot modern.

Gestandaardiseerde maten en aansluiting van componenten zorgen voor extreem gemak en flexibiliteit van de configuratie. De SPT's SIP panelen zorgen voor de thermische schil van het gebouw en laat een breed scala aan afwerkingen toe zoals baksteen, houten gevelbekleding, composiet paneel, steen, stucwerk of spuitkurk

Onze panelen zijn met precisie vervaardigd, en kunnen met het Econex bouwsysteem snel op de bouwplaats worden verwerkt tot een woning of gebouw.

Dit betekent dat de oplevering van het gebouw altijd overeenkomt met geplande bouwtijd, binnen zeer nauwe tolerantie van afmetingen. Daarnaast zijn architectonische kenmerken zoals complexe dakkapellen, ronde gevels of raampartijen mogelijk en kunnen snel en efficient op de bouwplaats worden gebouwd


Bouwen met vertrouwen

Het SPT Econex bouwsysteem maakt gebruik van de hoogste kwaliteit materialen en is getest en geaccrediteerd met de hoogste Europese Agrement Standards, En voldoet aan alle eisen van de huidige en toekomstige bouwvoorschriften en bouwnormen. Natuurlijk dient u als architect, ontwerper en aannemer te toetsen of alle systemen passen in een aanvraag voor een omgevingsvergunning en te overleggen met vergunning verlenende instanties

De uitstekende thermische prestaties van SPT's MgO SIP panelen in combinatie met de mogelijkheden van de ECONEX componenten om koudebruggen te minimaliseren en het maximaliseren van thermische luchtdichtheid zijn uniek in haar soort, dit betekent dat een zeer hoog prestatie niveau gemakkelijk kunnen worden bereikt met behulp van het SPT bouw systeem, Het  risico van bouwplaatsproblemen behoort daarmee tot het verleden.

Elk van SPT Econex geleverde bouwsystemen zijn structureel ontworpen door onze ingenieurs, met volledige structurele berekeningen voor fundering en ontwerp van het project .

Sneller, gemakkelijker en veiliger bouwen

Het SPT geïntegreerde Econex bouwsystem reduceert de bouwtijd en arbeidskosten. De benodigde arbied voor het samenstellen van de bouwstructuur wordt meestal gemeten in dagen in plaats van weken tot maanden.

Het is veel gemakkelijker om te plannen en doorlooptijden te voorspellen, Het systeem is relatief eenvoudig op te zetten en vereist geen natte bestanddelen metselwerk of baksteen lagen en heeft een lage verspilling die nauwkeurige calculatie van vaste kosten mogelijk maakt.

De voorbereiding van het bouwwerk heeft minder tijd nodig en kan sneller aanvangen Het SPT geïntegreerde Bouw System biedt een waterdicht omhulsel zodat de bouw van het cascor sneller is afgerond.

Vertragingen op de bouwplaats van leveringen van zware materialen, logistiek verlies van materialen en diefstal behoren tot het verleden.

Voor de Designer


             Flexibiliteit van het ontwerp             Eenvoudig bouwen vanaf ontwerpplan             Hoge thermische prestaties             Alle gevelafwerking mogelijk             Bouwregels gecommiteerd             Volledig structureel ondersteunt


Voor de Bouwer / Aannemer


              Sneller bouwen, minder vertraging              Beter voor gezondheid en veiligheid              Vermindering van het afval op bouwplaats              Geen oponthoud door regen of sneeuw              Minder bouwplaats levering en opslag              Geen natte sporen

Technische zaken formaten en mogelijkheden;


De panelen worden geleverd in de diktes 100mm -125mm -150mm - 200mm - 250mm

Alle panelen kunnen zowel worden gebruikt voor binnenmuren, gevels, daken en vloeren.


De standaard paneel formaten zijn werkende breedtes 1200mm en 600mm.


De standaard paneel hoogten worden geleverd in 2700mm op aanvraag hoogte aanpassingen mogelijkSPT BUILD SYSTEM - MgO SIP PANEL WEIGHT & THERMAL PERFORM

Panel Size*     Panel Weight (per m²)   Total Panel Weight   Panel u-value    Panel Rc value

100mm            29 Kg/M2                       93.96 Kg                  0.363 W/m2K    Rc 2.77 m2K/W

125mm            30 Kg/M2                       97.2 Kg                    0.279 W/m2K    Rc 3.58 m2K/W

150mm            31 Kg/M2                       100.44 Kg                0.20 W/M2K      Rc 5      m2K/W

200mm            33 Kg/M2                       106.92 Kg                0.164 W/m2K    Rc 6.45 m2K/W

250mm            35 Kg/M2                       113.4 Kg                  0.129 W/m2K    Rc 9.09 m2K/W

* Panel standard size is 2700mm x 1200 mm or 3.24 m²


Uiteraard zijn wij in staat iedere bouwkundige toepassing voor u te engineeren.

Maat en tailormade is op aanvraag mogelijk. 


 

VAN ONTWERP NAAR BOUWPLAN EN MODULEBOUWPAKKET


De architect heeft een ontwerp gerealiseerd en er wordt gebouwd met de SPT panelen en het Econex bouwssyteem.

Wij pakken uw ontwerp op en vertalen uw ontwerp naar ons ontwerpsysteem, zodat alles inzichtelijk wordt

en u een duidelijk beeld krijgt van uw ontwerp naar onze uitwerking in moduldebouw.


Onderstaand geven wij een beeld van ontwerp naar SPT bouwpakket de afbeeldingen zijn beschikbaar in Jpeg en eventueel kunt u het ontwerp van ons ontvangen in SketchUp. Uzelf of uw aannamer kan met dit programma precies bekijken hoe het bouwpakket is samengesteld, en zodoende alles op de juiste plaats terecht zal komen.